Brist på skrift!

Men några bilder kan jag lägga in!


♥Gulle!♥
image48

Om du får min fina repring, får jag din mat?

image49

Roligt med första halvdoppet för året!

image50

Den här representerar min lilla hund så bra.
Man ser att hon inte alls har lust att sitta fint å bli fotad.
Hon vill hoppa ner o springa runt och busa. Japp.
Det gjorde hon nog sekunden efter bilden knäpptes med!

image51

Efter en lång dag blir man helt utsliten!!




Nej du

Nu har jag sedan en tid tillbaka övergivit tanken på att det kommer bli vinter här i Uppsala. It just won't.

Men då kan väl våren komma istället. Tänkte på det på min morgonrunda med Loka. Blött, grusigt, grått och tråkigt. Hade det istället varit en liten vårsol och torrt ute hade jag lätt varit ute och gått i nån timma sådär på morgonkvisten!

Men mest av allt vill jag att det ska bli torrt och vår för det är så jobbigt med all grus Loka drar in! Vi sköljer av henne och torkar med handduk efter varje prommis. Men den långa pälsen på magen drar åt sig massa små små partiklar som vägrar släppa förrän hennes päls torkat helt. Så när hon lägger sig för att sova efter en prommis och sen reser sig då är det helt svart  och småsandigt på golvet!

I vanliga fall dammsuger jag varannan dag (pga kvalster o dammallergierna..) men nu måste jag dammsuga typ 2 ggr /dag om man inte vill bli sandig om fötterna när man är barfota... Men givetvis dammsuger jag inte flera ggr om dagen. Istället tar jag på mig sockor inomhus och låtsas som att det itne är så farligt.. ;) Och såhär är det ju för hundägare i vanliga fall hela hösten..: Men när det är höst typ 6 månader i sträck så hinner man jju ledsna.. !

Bu för blött o sand JA till torrt och vår!!

Merci

Inte bra umpapaaaa

Igår kom jag fram till en ganska tragisk sak med mitt liv.

Detta är året jag fyller 25. Jag har alltså varit missnöjd med min kropp/vikt i 13 år nu snart.
Jag kommer såväl ihåg först när jag blev medveten om min kropp. Det var när jag gick i sexan och då alla killar började slänga kommentarer efter en (alltså.. retfulla tolvåriga pojkar...) Jag kom ihåg att när jag var 12 var första gången jag bantade, och jag lyckades.

Hela högstadiet bantade jag och i åttan/nian lyckades jag gå ner i vikt. När jag började gymnasiet hade jag gått upp några kilon igen. Började banta rätt hårt och mensen försvann under 2 år. Det var sann lycka.

Efter gymnasiet höll jag en låg vikt ganska länge.

Men efter att det tog slut med min dåvarande kille så blev jag i själen ganska lycklig (= äta) och jag gick upp några kilon så jag låg på ett BMI runt 22. Vilket nog var ganska lagom för min längd.

Träffade min nuvarande underbara sambo. Höll vikten någorlunda. Vi flyttade till Norge i två år och där fortsatte jag att träna och jag åt och tränade på ett ganska sunt sätt. Jag hade en ganska fast kropp som var lagom tränad och inte hade några speciella krämpor.

När vi skulle åka till Bali såg jag till att gå ner fyra kilo. På Bali blev jag sjuk och gick ner ganska mycket i vikt.

När jag kom hem från Bali vägde jag cirka 14 kilo mindre än nu. Det är enda gången i "vuxen" ålder som jag känt mig nöjd över min kropp/vikt. Dock när jag kom hem och kände mig fin och smal tyckte jag typ att "oj shit jag kan ju äta vaaad jag vill". Sagt och gjort.

Här sitter jag. 14 kilo tyngre. 4 år senare.

Sjukt tragiskt.

Summan iallafall:

I 13 år har jag efter varje gång jag har ätit något (kan vara allt från en frukt/grönsak till superfrossa med chips/jordnötter o dyl) mått dåligt över mig själv. Efter varje gång jag stoppar något i munnen får jag sånna skuldkänslor. Det är ett stort fel att äta.

Även om jag äter bra i flera veckor och går ner något kilo i vikt så sitter det i. Äter jag ett äpple på kvällen för att jag är så hungrig så magen känns ut och in så måste jag gå å spegla mig och konstatera hur uppsvälld jag blev.

Varför jag kom och tänka på detta från första början?

Jo, för igår var vi på kalas hos sambos syskonbarn. Jag hade bestämt mig för att bara äta en bit smörgåstårta och inget fika. Väl där åt jag två bitar smörgåstårta och även två bitar vanlig tårta. Påvägen hem var jag sjukt saltsugen och sambo tyckte jag skulle köpa något med salt.
Som vanligt behöver jag nån som säger till mig att - köp det! Ät det! Gör vad du vill! (= Bekräftelse)
Sen frågade jag honom om det var Ok att jag även ätit tårta.

Han undrade varför jag vill att han ska säga att det är OK. Sen sa han att när han bestämmer sig för att inte äta godis el något. Då är det som en tävling mot honom själv. Misslyckas han, fine. Men lyckas han så vinner han över sig själv.

Så kommer det dock aldrig vara för mig. Den enda anledningen för mig att äta sunt är för att gå ner i vikt och bli smal. För mig skulle det inte spela någon roll om jag hade totalt kassa värden i kroppen, om jag inte gick upp i vikt så skulle jag förmodligen aldrig äta mat och leva på skräp.

Min sambo blev chockad och frågade vad som hade hänt. För han tyckte att när vi träffades så hade jag allt detta under "kontroll". NÄr vi bodde i Oslo släppte jag tyglarna på kosten och åt ganska bra och tränade mycket. Och som jag längtade efter gymmet och träning de dagar jag inte tränade.

Nu existerar inte det där. Varje gång jag går ut för att springa slutar det med att jag speglar mig hemma för att se "om det var nödvändigt". Varje gång jag utför nån slags träning så existerar bara en sak i huvudet "Hoppas jag blir smal hoppas jag blir smal hoppas jag blir smal".

Men jag förstår varför jag inte lyckas. 13 års skada är inte lätt att åtgärda.

Och jag känner nu att jag sitter i en jättejobbig sits. Inget jag provar funkar. Jag orkar inte tänka på det mer. Men jag måste tänka på det så att jag inte går upp ännu mer i vikt. Än så länge har jag BMI 23 el 24. Och att göra något behöver inte vara alltför drastiskt.
Men i mitt huvud är det oöverstigligt och kaos.

SUCK

Ewww..

Inatt drömde jag att han var min pappa.
Han var även lite småkär i mig.
Fast det var inget konstigt med det i drömmen.

Men vilken pervodröm.

Usch!

Var kom det ifrån?

Han får ju bestämma sig, antingen får han vara min pappa eller vara kär i mig. Man kan ju inte få båda...

Mitt försvar??

Man kan inte kontrollera vad man drömmer!

Duktig Jag och ännu duktigare Hund!

Igår joggade jag 3,1 km. DUKTIG! Vet att det är uppvärmningssträcka för vana löpare. Men för mig som dessutom är en långsam joggare var det en stor prestation! Jag lyckades till och med spurta. Idag stramar det i låren. Det är skönt!
I måndags var vi som sagt hos veterinären med Loka. Var återbesök för att vi använt hennes allergisprutor i 1,5 år nu.
När vi kom dit var det 7 stycken veterinärstudenter som skulle vara med och undersöka. (Anledningen till att jag håller mig till Ultuna där alla studenter är, är att Kerstin Bergvall jobbar där 1 gång /vecka, hon jobbar i Sthlm vanligvis, och hon är en av de mest kända hudexperterna i Sverige tror jag.)

Iallafall. Loka var superduktig. Sen hon var tvungen att ligga kvar på Ultuna i några dygn har hon blivit så rädd. Men Kerstin är en oerhört sympatisk veterinär och sa "Puss" till Loka flera gånger. Sen när hon la ner Loka på sidan för att undersöka henne så sa hon åt några att klappa Loka på magen samtidigt som Kerstin kallade Loka För "Duktig GullBulle" =) (Loka är ju som mitt lilla barn - jag blir alltså glad när andra är snälla/smörar..;) )

Jag trodde vi skulle prova att ta bort kortisonet eller minska på det. Men Kerstin såg att Lokas ögon redan börjat bli röda (pga pollen) och då våren är så tidig i år ansåg hon att Loka inte alls kommer klara sig på kortison. Så hon fick istället YTTERLIGARE medicin. Kortison får hon 2 tabl / varannan dag. Den nya medicinen får hon nu 2 tabl / varje dag. Så vissa dagar får hon 4 piller. Men hennes ögon är redan bättre. Så jag ska inte klaga.
Dessutom ska vi ge sprutor var 3e vecka istället för var 4e. + att hon behövde ett särskilt receptbelagt Balsam då hon blir så torr av Pyoderm (operationisschampoo) som hon badas i 1 gång /vecka. Öronen var lite dåliga så istället för 1 gång vecka ska vi nu köra varje dag i 14 dgr.. Men sånt händer hela tiden.. Så ... det gick bra..

Loka var SÅ glad när vi åkte därifrån. Duktiga hunden!

Kerstin frågade iaf om Loka blivit bättre av Hyposenssprutorna....... Dessa bilder visar ganska tydligt hur hon såg ut innan och hur hon ser ut nu... (och då syns inte hur huden förändrats, hur hennes beteende förändrats, hur öronen såg ut.....)


 Click Me
Det är så hemskt att se denna bild nu. Hennes ansikte är så uppsvällt runt ögonen och rinniga. Stackars Liten!!


Click Me
Detta är också pålandet förra sommaren. Efter ungefär ett år med sprutorna. Stor skillnad på ansiktet!

Förhoppninsvis reagerar hon ännu mindre iår.
Vi agerar med full kraft! ;)

En liten lista

Egentligen har jag flera saker jag vill/tänkt skriva om. Vår trevliga utflykt i söndags när Loka kunde kvävts utan snabb insats från mig och då hon även tog ett halvt premiärdopp i sjön. Återbesöket hos Lokas allergiveterinär igår med 7 stycken veterinärstudenter. Ännu fler nya insikter jag kommit till. Min nya tidningsprenumeration. Och även fortsättningen på historian där jag klagat på grannen till styrelsen!

Men mina författaregenskaper infinner sig inte för tillfället. Och jag känner mig inte engagerad att skriva om dem idag... Så jag tänkte skriva om det snart. Kanske får portionera ut historierna dessutom...

Därför tar jag och skriver en dum-dum-lista istället. För det känns lite lagom författigt..

1. Hur gammal är du om fem år?
Ska fylla 30, så 29 och några månader då.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Än så länge, Loka, Sambo och dammråttorna.
3. Hur lång är du?
 
174,5 centimeter.
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Controlle (Eller var det Control den hette?)
5. Vem ringde du senast?
Igår till Vicky.
6. Vem ringde dig senast?
Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Tack för skjutsen älskade! Säg till doktorn att vara snell idag! :)"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms. Telefonfobi.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda
10. När såg du senast din mamma?
I förregår.
11. Vilken ögonfärg har du?
 
Grönbruna.
12. När vaknade du i dag?
Kl 9 av mig själv. (Glömde ställa klockan igår..)
13. Vilken är din favoritjulsång?
Dum dum dum dum dum dum dum dum dum dum dum. Tänd ett ljuuust å låt det brinna dum dum  dum.
4. Vilken är din favoritplats?
Ute i solen med Loka.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Ekonomikum (Min skola.)
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Vilken plats? Kanske Stockholm?
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Rymden. En gång ville jag ringa BRIS för att jag var rädd för rymden (jag trodde man fick ringa BRIS för allt..) Men då blev mamma upprörd och sa att de skulle tro att det var hon som var dum. Så jag lät bli. Men rymden ledde till att jag låg sömnlös hela min uppväxt. Fast sen började jag låtsas att Rymden och vår jord bara var en bild på en Jättes VISA kort i en jättevärld... Då kändes det bättre. Och så tänker jag fortfarande. Då känns det mycket bättre. Så vänner. Det som finns bortom den "oändliga" rymden är bara en likadan värld som denna. Fast där är allt jättestort!
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
När Loka nös på mammas byxor så de blev heeelt nersnorade.
19. Hur stor är din säng?
120 cm lång. Hur mycket plats som återstår till mig är alltså 120 cm minus stor karl minus bred hund...
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bredbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
T-shirt på överkroppen och täcke mellan benen. Hud får INTE nudda hud.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
4
23. Hur många landskap har du bott i?
I sverige ett.
24. Vilka städer har du bott i?
Uppsala. Oslo.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor + strumpor.
26. Är du social?
Inte så värst.
27. Vilken är din favoritglass?
Lakritspuck. Som ska komma tillbaka iår wiiiiiiiieeeee!
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Chips med dipp. =)
29. Tycker du om kinamat?
Mmmmmmmmmmmm
30. Tycker du om kaffe?
Must have!
31. Vad dricker du till frukost?
Vatten + smoothie.
32. Sover du på någon särskild sida?
Vänster sida.. Vänder jag mig till höger kommer det upp spyor i halsen. Nice nice..
33. Kan du spela poker?

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ibland.. Inte så ofta... Bara med Valpen. Jag är inte en människa som är så förtjust i närhet.
35. Är du en beroendemänniska?
Japp. Tyvärr har jag upptäckt att jag är det.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja. Min fyra år yngre syster behagade att kika ut på samma dag som mig.
37. Vill du ha barn?
Svar: Ja.
38. Kan du några andra språk än svenska?
Lite småknagglig Engelska (men jag kan..) Norska kan jag ganska bra. Franska kan jag lite.
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nä. Det är inte riktigt för mig.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet. Fast man får inte simma ut långt. Det är inge bra.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Helst på mig själv. Men det händer aldrig. Så Valpen och Lupon. Det är där alla mina pengar går.
42. Äger du dyrbara smycken?
Nej.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Desperate Housewives. Californication. Dexxxtah
44. Kan du rulla med tungan?
Ja.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag känner flera roliga.
46. Sover du med gosedjur?
Japp. Ett gosedjur med inälvor och hjärna. Loka kallas hon.
47. Vad har du för ringsignal?
En låt med Whitest Boy Alive.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Inte på mina stora 31,7 kvadratmeter. Men mor har.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En matta.
50. Flirtar du mycket?
Nä.
51. Kan du byta olja på bilen?
Ja. Fast jag gillar ej att bli smutsig om fingrarna.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Japp. 3200 kostade det roliga kalaset!
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Civilrätt. Orkar ej kolla författare. Rekommenderas ej som trevlig läsning. Handelsrätt är b o r i n g.
54. Läser du dagstidningen?
Online yes.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Hehe. Igår tackade jag ja till några nummer av IForm. Den är rolig. + att man skulle få en pulsklocka till woho!
56. Dansar du i bilen?
Dansa? Jag kör när jag är i bilen. Eller speglar mig.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3
 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Information från veterinären igår. Lokas nya mediciner och ändrade sprutrutiner.
59. När var du i kyrkan senast?
Hmmm.. Ett kusinbarnsdop för tre år sen tror jag...
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Jag vet faktiskt inte. Ingen. Jag hatade högstadiet.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
När jag var liten campade vi i tält nån vecka om året....

Happ. Det var den roliga listan.

Enjoy.

RSS 2.0