SÖT

♥ Glad ♥

image43

♥ ..och gullig! ♥




Så jäkla ledsen blir jag!

Loka har blivit (förmodligen) obotligt skotträdd nu. Idag efter jobbet har varit den första dagen hon varit lugn och glad när hon kommit hem. Hon har varit ungefär som vanligt. Jag blev SÅ glad. Hon åt mat utan att spy upp den, hon skakade inte. Hon snodde strumpor i tvättkorgen som hon slängde runt i lägenheten precis som vanligt och hämtade Buster (hennes lekhund) från en kartong i garderoben.

Sambo och jag bestämde oss för att gå en lååååååååång härlig promenad efter middagen. Eftersom det var första bra dagen sen dessa raketer och smällare i måndags så tänkte vi att hon för en gång skull kunde få njuta av prommisen och sen bara sova jävligt gott inatt.

Efter 10 minuters promenad sa vi till varandra att "Fan vad skönt att hon är lugn, nosar, viftar på svansen och är glad". Så gick vi över en bro. Direkt när vi kommit över så skjuts tre raketer upp i luften (typ 15 åringar som står å skjuter). INte mot oss och på ett fält (så det gör ju inget fel så.... förutom den ringa åldern). Loka får PANIK (hon har aldrig varit så innan) Hon slänger sig iväg och försöker rymma från oss. Jag höll på att falla omkull när hon sprang. Hon ville ut på E4an ner till bilarna (jag tror hon känner sig trygg i bil)..

Efter det gick vi ändå ganska länge för att inte visa henne att så fort man blir rädd springer man hem. HOn lugnade ner sig något men hon drog hårt så både jag o Sambo fick ont i händerna efter att turats om att hålla henne. Alla som har hund förstår hur en rädd hund kan låta när de drar i kopplet och andas. Låter verkligen hemskt.

Nu är hon som ett plåster på mig. Följer efter mig var jag än går. Flåsar snabbt snabbt, rapar (för hon sväljer väl så jäkla mycket luft), går och drickar massa massa vatten (onaturligt mycket). Ska till o med följa in mig på toan. Så jobbigt när man ser hur det droppar massa dreggel från tungan för hon flåsar så mkt..Hela Loka vibrerar och hon kan inte heller slappna av inomhus nu! Jag blir GALEN

Jag blir så arg att jag hela hennes liv har försökt skona henne från att vara extremt skotträdd (innan har hon blivit lite stressad men aldrig försökt sticka eller så. Man har mest sett att öronen dragits bak osv..)
Allt detta förstörde nåra jävla skitungar på några få timmar.
Skotträdsla blir de flesta hundar ALDRIG av med.

Det läskigaste är att om vi hade haft Loka lös - då hade hon kunnat springa bort. För hon är så rädd så att lyssna existerar inte. Hon blir okontaktbar. Så läskigt. Det är helt TVÄRTEMOT hur hon alltid har varit.

Så tråkigt om skotträdslan ska sitta i hela livet. KOmmer aldrig våga ha henne lös. - vilket leder till att jag kan träna mindre apport o sånt. För OM det smäller kan hon bara få panik.

S K I T U N G A R.

Alla barn borde lära sig att ha sympati för såval djur som människor.  (Speciellt djur som inte kan försvara sig utan är beroende av ngn som försvarar dem.)



Så less

Åh så less jag är.
Det finns så mycket man kan göra. Så mycket man kan hjälpa med, utan att behöva vara rik för den delen.
Men allt man gör är att sitta på sitt feta arsel och gnälla.

Det är alltid bättre att göra något än inget.

Och inte för att lätta det egna samvetet utan för att hjälp behövs. Både på nära håll och långt håll.

Do something!


Hola bandola

Du? Går du in på min blogg varje dag? För du skriver aldrig nåt?





Fortsättning på förgående historia.

SOM JAG TRODDE har småglinshistorian blivit värre. Mycket värre. Varför är vi så utsatta för?

Iallafall. Jag gick ner påstan för att köpa födelsedagspresent till mamma. När jag gick hem mötte jag Sambo som var ute med en jätterädd Loka. Han sa att de hade kastat upp flera smällare på vår balkong. Loka är redan skotträdd och på balkongen låter det jättehögt + att det började lukta smällare som faaaaaaaaaaaaaan inne.

Vi busade med Loka och hon blev lugn och glad. Men direkt när vi kom in i lägenheten började hon skaka och stå och trycka vid ytterdörren o ville ut.

Gick kanske 15 minuter. Vi drar ner persiennerna för att inte visa att vi är hemma och för att inte bry oss.
Men.. så skjuter de in en RAKET (En raket är fan ännu mindre OKEj än smällare..) på balkongen samtidigt som de kastar upp smällare. VI har fullt med kartonger på balkongen som ska slängas i en container och det börjar ryka .. hade vi inte varit hemma hade det kunnat börja brinna.

Sambo sticker ut för att leta efter dem men hittar ingen.

Jag går in för att vara med Loka o låtsas som ingenting så hon skulle kunna varva ner.Fler smällare kommer upp på balkongen. Jag blir GALEN och står och skriker med en desperat röst att "VAFAAN NI KAN FAN INTE SKJUTA UPP RAKETER PÅ BALKONGEN".

Vi skulle vara hos mamma (som fyller år idag) kl 17 och vi tar Loka och oss själva och går ut. Så på vägen upp möter vi 5 stycken ungdomar och när de ser oss börjar de springa. Sambo började KUTA efter några och jag började springa efter en tillsammans med Loka. Den kille jag springer efter stannar och jag skriker åt han att VARFÖR gör ni det här är ni heeeeeeeeelt dumma i huvudet!? Han svarar att "Meeh de är inte jag det är dom". Jag säger att nu får ni fan sluta min hund är så rädd så hon sitter och skakar och inte klarar av att vara i lägenheten. Han svarar "tror du jag bryr mig". Men sen sa jag att de fan får lägga av ... sen stack han iväg på en cykel..

När sambo kommer tillbaka bestämmer vi oss för att gå en snirkelig väg upp till mamma mellan husen. Möter två av killarna igen.
Vi hade värsta förhöret och lyckades luska ur dem att dessa två gick på Tunaberg och de andra tre gick på Gränbyskolan. De gav oss ett namn (om de inte ljög).
Sambo ville få de andra killarnas telenr m en då sa de plötsligt att de inte KÄNDE de andra killarna . Så sa jag "Att nu får du fan lägga av du försvarar dem ju bara". DÅ sa han "AAAAAAA VArför skulle jag inte försvara dem och hjälpa er?" Då sa jag "Ja varför? Tycker du det är OKEJ att vi sitter hemma utan att de nånsin träffat oss och slänger upp smällare så att det börjar brinna på balkongen. Det är alltså VÅRAT fel?" NEääää Oj började det brinnA? (Det brann ju aldrig, rykte bara..... Men man var ju tvungen att ffå dem å fatta.) De sa att de skulle prata med den andra killarna. De vart lite nervösare när Sambo sa att vi ringt polisen (även fast vi inte gjort det än då...) Då var det bara att "Nää alltså vi vill inte ha med polisen å göra". Men Sambo sa till dem "Ljuger ni nu om att det är de andra som gjort det (De hävdade att de bara var med men inte gjorde nåt) så vet vi exakt hur ni ser ut och vi ska ändå upp till Tunabergsskolan imorgon så det är inte svårt att hitta er". "Näää alltså ingen polis va?".
Men med min tur är väl detta bara början.

Väl uppe hos mamma ringde sambo polisen (för enligt bror o hans lärarflickvän så ska man alltid anmäla sånt här fall det blir allvarligare). Jag trodde polisen skulle vara helt ointresserade men de var de inte. De sa att det skulle skicka en bil direkt om vi var hemma och visste att de hängde i krokarna. Så blir det mer nu är det bara att ringa dit så skickar de en bil. Inte för att de får tag i dem men de kommer kanske bli lite skrämda iaf.

Jävla skitungar. De är typ runt 15 år.

Visst pojkstreck. Men för de som säger att man ska ignorera. De har varit här 4 eller 5 GÅNGER idag. Hur ska man ignorera det? SKa man bara gå ut efter varje gång och glatt släcka eventuell rök så vi slipper att huset brinner ner? Det är 4e eller 5e dagen de trakasserar oss.

Men det är inte så kul när hunden inte vågar vara i denna lägenhet längre. HOn fick sova kvar hos mamma inatt så hon inte stressar upp ett nytt magsår. OCh inte så kul om vi måste lämna henne själv hemma. TÄNK om de skulle göra något mer när hon är själv så kommer man hem så är hon jätterädd.

Jag är så jävla jävla förbannad. Jag är så less på att jag måste försöka vara glad när folk trakasserar en såhär. Jag är less på att jag inte har gjort dessa något men ändå ska jag sitta tyst inne å låtsas som ingenting.
Fick sån jävla adrenalinkick då jag jagade dom och fick prata (halvtokig) med dem.

Nu har vi iaf städat bort alla kottar, sten, smällrester och raketrester från balkongen så vi ser om det skjuter ännu mer när vi inte är hemma imorgon.. Men förmodligne väntar de till imorgon kväll....

smågliiiiiiiiin

Vi vädrar ju som bekant ofta eftersom Loka is allergic. Och storyn med småglina fortsätter. Sambon ligger och pluggar i soffan medans balkongdörren stod öppen. SÅ hörde han utifrån hur ett av dom fula jävla småglinet stog och sa:

"kolla fan det är öppet" "Kollla det är öppet vi slänger in grejjer" "Men kolla då det är öppet"

Målet för dem är alltså att slänga in saker I vår lägenhet.

Sambo gick lugnt och sansat ut och ställde sig och tittade på dem varpå de bara gick därifrån. När de kommit en bit skrek de något.

Fyfan för småglin. Sträckbänk och spö så kanske det skulle finnas lite trevliga ungar också.
Önskar att Loka vore en upptränad kamphund.

ARG

Denna termin har jag gått i en ytterst osocial klass. Varje föreläsning brukar jag alltid säga Hej till de i klassen och le och kanske fråga något. Ofta har jag inte ens fått något svar på Hejet. Folk pratar inte med varandra och är bara knäpptysta.
En tjej har jag dock lyckats bli lite vän med. Och det var ju kul. Tills jag insåg att hon nog trodde att jag var en plugghäst att utnyttja!

Tidigare när jag har pluggat med människor har vi ofta mailat över våra egna arbeten till varandra för att få synpunkter och för att kanske hjälpa andra som inte förstått att förstå - Men ingen gång tidigare har jag varit med om att nån har ANVÄNT sig av det man har skrivit utan de som vill läsa kan läsa det och kanske förstå en text eller ett resonemang lite lättare och sen ändå utgå från litteraturen när de själva ska skriva.

Min låtsasvän hade missat en seminarieuppgift då hon var på solsemester i höstas. För att få ut sitt betyg och slippa gå om kursen ringde läraren henne och meddelade att hon måste lämna in denna uppgift. Hon hade ju på en föreläsning när läraren kom och berömde mig för min uppgift fått nys om att jag hade lämnat in ett bra arbete.

En dag ringde hon och frågade om jag kunde maila över den, för min var ju så bra hade läraren sagt. Dessutom hade jag skrivit 6 sidor och hade fått högsta poäng på den, vilket nästan ingen i klassen lyckats med. Något tveksam så vågade jag inte säga nej utan skickade den. Jag påpekade att detta är min tolkning av ytterst mycket litteratur och att jag valt att presentera vissa länder och då hoppat över andra länder, så jag sa att hon INTE fick utgå från min.

Igår ringde hon och ville ha hjälp med det PM vi sitter och skriver. Jag frågade "Har du gjort seminarieuppgiften".

Hennes svar chockade mig! Fan vad irriterad jag blev.

"Asså shiiiiiiiiiit jag ORKADE verkligen inte. Så jag skrev av hela din men förkortade meningarna så att lärarna inte ska märka, skickade dessutom in det till den andra läraren, så du behöver inte oroa dig".

Pinsam tystnad uppstod i måånga sekunder.
Sen sa jag,

"Du vet att jag jobbade nog med den där i över 15 timmar". ..

Pinsam tystnad igen. Tror hon förstod att hon inte skulle ha sagt nåt.
Trodde jag.
Hon utbrister igen.

"Alltså, men jag ORKADE verkligen inte. Jag var så sjukt bakis och så jävla less":


Tror hon att jag ORKAR sitta och göra hennes uppgifter? Tror hon jag sitter och tycker att det är KUL att ägna dag in och dag ut att läsa litteratur och ha ångest över skolan? Nej. Jag önskade också att någon annan kunde utföra mina uppgifter åt mig. Hur kan man??????
Det känns så jobbigt eftersom jag verkligen avskyr att läsa på universitetet och kämpar och kämpar. Så kan hon glida runt på en räkmacka och klara sig.

Sambo tyckte jag skulle maila läraren och berätta. Men så är jag 1. För feg. 2. För snäll. För om hon inte lämnade in den uppgiften (och skrev bra..) skulle hon få Underkänt på tentan oxå. För hon hade egentligen U på tentan och läraren ville va schysst och ge henne en chans till.

I am mad.

-------------------------------------------------------

Och ursäkta för en extremt dåligt skriven text. Men så fort jag tänker på detta så blir jag så uppspelt av ilska att jag måste skriva allt samtidigt. Så jag orkar inte engagera mig i skrivandet.

Jäääj

Jag har just upptäckt att jag suttit och läst i fel kapitel i en bok sen klockan 8 imorse. Yeeejj.. Så otroligt motiverad att börja läsa rätt nu. Tyckte väl att inget stämde och klaffade riktigt. Bara 4 timmars total waste.

Pruttskola du gör mig stressad/ofokuserad och trög.

For real?

http://fnitter.se/index.php

Så lustigt!


Willow

Just nu går Willow på Tv3. Det var min absoluta favoritfilm hela min uppväxt och jag har säkert sett den 100 gånger =) Fast nu när jag gluttar lite då och då nu så är det mycket jag inte kommer ihåg! Men det var min film jag kollade på om jag var sjuk, ledsen, glad eller firade liksom! Den va min thaang! Så att jag gillar trolleripalats filmer kommer inte från ingenstans I always have!

RSS 2.0